Ideer til supplerende læsning

 

Har du fået smag for fantastiske fortællinger? Bibliotekarerne på skrivOpgave.dk har udvalgt syv fantastiske fortællinger. De vil alle give dig en stor læseoplevelse!Saint-Exupery, Antoine: Den lille prins

En pilot skal teste en ny flyvemaskine, men må med motorstop nødlande i Saharas ørken. Her møder han en lille prins fra en fjern planet, som han bliver venner med. Han får repareret flyet, og mens maskinen flyver mod himlen, kan han høre, at den lille prins ler fra alle stjernerne. 

 

Ende, Michael: Mono

I udkanten af et moderne bysamfund bor Momo, en lille, klog pige, som altid har tid til at lytte børn og voksne. Men en stor fare - de grå tidstyve - truer menneskeheden, og Momo tager kampen op mod dem. 

 

Reuter, Bjarne: Shamran - den som kommer

I det nye hus opdager Filip et kæmpemaleri, som virker dragende på ham. En nat træder tre mænd ud af billedet og tager ham med til landet Tronn, hvis mægtige hersker, ingen har set, og hvis indbyggere enten er døve, stumme eller blinde. 

 

Thomsen, Mette: De levende døde

Miriam opdager langsomt at alle mennesker omkring hende virker forandrede. Ikke nok med at de virker døde i øjnene, men de begynder også at gå til angreb - at bide efter hende. 

 

Bøgh Andersen, Kenneth: Slaget i Caïssa (Samlet udgave af: Åbningen; Tågemandens død; Skakmat.)

Drengen Frode er ramt af en dødbringende sygdom. Da han ligger på hospitalet fyldes hans værelse pludselig af en mystisk og tæt tåge. Han befinder sig nu i et fremmedartet land, hvor han deltager i et slag mellem de gode og de onde kræfter. 

 

Tolkien, J.R.R: Hobitten

Fortælling om den hyggelige hobbit Bilbo Sækker, der sammen med troldmanden Gandalf og 13 dværge drager af sted for at tilbageerobre den stjålne skat fra dragen Smaug. 

 

Haller, Bent: Neondrengens profeti

En allegori på Jesu liv der foregår i storbyens slum. På sin 10-års fødselsdag føder Sara en dreng, Sølnvan. De, der kommer i berøring med ham, får et mere positivt liv. Men nogle ønsker ikke forandring, og Sølnvan dræbes.